Ik verkoop mijn pand, maar wil mijn buren goed achterlaten

Ik verkoop mijn pand, maar wil mijn buren goed achterlaten

Een angst die veel buren hebben bij het verkopen van een pand, is dat er veel geluidsoverlast komt. Of een lelijk aanzicht. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Mensen kijken bij het kopen van een woning naar de buurt en de omgeving. Wanneer een bedrijf zijn pand gaat verkopen, is alles onzeker.

Dat vinden veel ondernemers en organisaties zelf ook vervelend. Met die onzekerheid heb ik dagelijks te maken. Hoe komt het allemaal?

Zo stond er midden in een woonwijk die ik ken, een bedrijfspand. Toen het te koop kwam te staan en we er een zorgcomplex van maakten, waren de buren opgelucht. De bewoners van een zorglocatie zijn over het algemeen rustig en zorgen niet voor overlast. Toch was het voor de buren vooraf spannend. Het pand moest natuurlijk wel in de wijk passen en niet helemaal uit de toon vallen. Gemeenten, en ik zelf ook, vinden dit ook erg belangrijk. We houden hier dan ook altijd rekening mee bij het ombouwen van een pand naar een zorglocatie. Het moet in de straat passen.